Vanmorgen vroeg zaten wij op de fiets van Waalwijk naar Giessen, door de polder, met 5 graden Celsius… Ik kan je zeggen, dat is een aanrader! Het is zo mooi met de dauw nog over de velden en het zonnetje er boven. En het is ook gewoon goed voor mijn lichaam. 

Maar laat ik ook eerlijk zijn, in het begin is het gewoon echt super koud en vraagt het discipline om die fiets te pakken! 

Begin dit jaar hebben mijn man en ik de keuze gemaakt om aan onze gezondheid “te werken”. Ik heb ooit voor orthomoleculair (moeilijk woord hè) voedingsadviseur gestudeerd en wist dus wel wat te doen. We zijn toen gestart met 3 maanden GEEN suiker te eten en geen koolhydraten in de zin van brood-pasta-aardappelen etc. 

We zijn gezonde supplementen gaan gebruiken om ons lichaam te ondersteunen en inmiddels (3 maanden later) hanteren we de 80/20 regel: 80% van onze voeding is nog altijd zonder suikers (ook geen verstopte!) en koolhydraten. 

En nu sinds een paar weken zijn we daar ook actief bij gaan bewegen. Zo ook is de afspraak om tenminste 1x per week te fietsen naar kantoor. En we genieten ervan! 

We zijn dus stap voor stap aan de slag gegaan voor een gezond lijf. En door de kennis die ik heb op gedaan weet ik hoe ik dat kan aanpakken…

Zo is het ook met je bedrijf. Je dienst of product kan geweldig zijn. Toch is er zoveel meer nodig om een gezond bedrijf neer te zetten. En ook al vind je het niet leuk; er zijn wel stappen nodig

Één daarvan is een administratie die op orde is, volledig is (zonder rondslingerende bonnetjes) en up to date is. Is dat leuk? Nee veel ondernemers vinden van niet. Ze hebben er een hekel aan of zien er tegenop. Dan komt het dus ook neer op discipline, net als bij mijn fietsen ’s morgens vroeg in de kou. 

En naast een goede administratie is er nog meer nodig voor een gezonde onderneming. Je kunt daarbij denken aan je geldstromen, aan je communicatie, aan je groei plannen, aan de belastingdienst…. En ga zo maar door. En dan lopen veel ondernemers tegen een probleem: gebrek aan kennis

Je wilt wel werken aan een gezond bedrijf. Doet er op jouw manier ook van alles aan. Maar toch heb je er geen rust over. Je vraagt je toch af of je het wel goed doet. 

En precies dat is onze missie en passie: om jou te laten bouwen aan een gezonde onderneming. Moet je dan klant worden bij ons kantoor (www.natuurlijkbalans.info)? Nee hoor, dat hoeft zeker niet. We hebben ook een online leeromgeving voor ondernemers (www.natuurlijkbalansacademy.nl) zodat jij in jouw tijd kennis kan opdoen en kan werken aan jouw gezonde onderneming!

 #gezondbedrijf #ondernemen #winst #boekhouding #ondernemenmetgod #gezondheid