Afgelopen weekend hield onze voorganger in de kerk een preek over eerlijk en echt zijn. Hij had daarbij de uitdrukking Eerlijk maakt Heerlijk en Echt maakt Hecht. Ook was hij daarbij zelf heel echt en eerlijk… en dus kwetsbaar. Zo mooi! Vanuit echtheid kun je jezelf hechten aan anderen en dus verbindingen aangaan.

Dat houdt mij wel bezig. Hoe echt ben ik eigenlijk? En hoe eerlijk ben ik? En wat is dat eigenlijk echt…? Hoe ben ik dan?

In deze blog kies ik er daarom ook voor om echt en eerlijk te zijn. Mezelf eens te laten zien van een andere kant. Nu bedenk ik net dat ik eigenlijk een foto had moeten maken van voordat ik ging douchen en mijn haar en make-up doen… Dat had in ieder geval echt geweest haha! 

Maar goed daarvoor is het nu te laat. Ik zit nu aangekleed, opgemaakt en mijn haar in model te typen. Maar goed daar gaan we, wie is Willemijn nu echt… 

W van wakker. Ik, Willemijn, heb moeite met wakker worden! Ik ben geen ochtend en geen avond mens zoals dat wel eens gezegd wordt. Vroeger zei ik wel eens dat ik het slapen heb uitgevonden. Ik heb het dan ook nodig dat ik een of twee keer per week geen wekker hoef te zetten…. Het is dan niet dat ik laat uitslaap. Nee hoor maar dan is er geen moeten…. Op werkdagen gaat de wekker aan om 6.30 uur en dan sta ik binnen een minuut naast mijn bed, die discipline heb ik wel. Maar een keer geen moeten vind ik dus erg fijn! 

I van Interesse. Om maar met de deur in huis te vallen ik lees geen krant… ik houd daar niet van. Blijf ik dan niet op de hoogte? Ja wel hoor enigszins. Ook in de Corona tijd leefde ik niet van bericht tot bericht. Mij is altijd gezegd dat het slecht is om geen krant te lezen. Maar ik kan het niet. Ik voel te veel en ik zou me dan voedden met zoveel narigheid. Nee ik stop mijn kop niet in het zand. Ik kies er gewoon voor om het wereld nieuws gedoseerd tot mij te nemen. En tegenwoordig zet ik de narigheid dan om in gebed. 

L van liefde. Heb de liefde lief! En dat doe ik 😊. Onlangs werd ik herinnert aan een keuze die ik vroeger, na mijn echtscheiding, heb gemaakt. Er was veel strijd en daar hadden de kinderen last van. Toen heb ik heel bewust gekozen voor de liefde. Dat was niet makkelijk aangezien er veel onrecht om mij heen was. Er werden dingen gezegd over mij die niet waar waren maar toch… Ik kon gaan strijden en bijvoorbeeld mijn kinderen van mijn gelijk overtuigen maar ik wist dat dat niets zou opleveren. Zeker niet voor hen. Dus koos ik voor liefde. Als ze bij mij waren was dat hetgeen ik mee bezig was: liefde geven. 

L van leren. Ik houd er van! Leren. Als ik terug kijk op mijn leven (ben pas halverwege hoor!) dan zie ik dat wel als spoor achter mij aan. En dan bedoel ik niet alleen leren in mijn vakgebied (accountancy, fiscaal) en op andere vakgebieden (voedingsadvies, coaching). Nee, ik bedoel ook leren in de zin van bewustwording en ontwikkeling als mens. En dan het liefst tegen de achtergrond van de bijbel. 

E van ervaring. Tja, ik wordt bijna 53 jaar terwijl ik dit schrijf. Ik heb nu meer ervaring dan ik had toen ik 20 was maar minder dan ik over 10 jaar zal hebben. Ik heb goede en positieve ervaringen maar ook negatieve en pijnlijke. Toch kan ik nu volmondig zeggen dat elke ervaring mij heeft gemaakt wie ik nu ben en wat ik jou nu kan geven! 

M van Multitasking. Ik, Willemijn, ben goed in multitasking…. Dat wil zeggen op mijn werk. Want eerlijk is eerlijk, buiten mijn werk bak ik daar niets van. Kan ik op mijn werk nog 3, 4 of 5 dingen tegelijkertijd doen. Zodra ik thuis kom is dat volledig over! En dan bedoel ik ook echt over. Mijn brein schakelt helemaal uit! Vind ik dat erg? Nee eigenlijk niet. Ik hoef niet zo nodig veel tegelijkertijd te kunnen. In mijn werk heb ik het nodig, maar thuis niet. Wel zo relaxed! 

I van intelligent. Oeh Willemijn wat zeg je nu…. Nou ik had het nog niet geschreven maar ja ik ben best intelligent… 😊 Maar tegelijkertijd ook weer helemaal niet haha. Ik ben niet dom en weet best veel in bijvoorbeeld mijn vakgebied. Maar op andere gebieden dus weer helemaal niet! Ach ik denk maar zou, het houdt de mens nederig dat ze niet alles weet of begrijpt. We hebben elkaar nodig! 

J van Jarig. Nog 1 week en dan mag ik er weer een jaartje bij tellen. Daar heb ik nog nooit moeite mee gehad. Ik voel altijd van binnen dat het mooi is en dat ik dankbaar mag zijn dat ik er weer een jaar in goede gezondheid bij krijg. De Heer haalt mij nog niet thuis! En ik geloof ook dat hij dat voorlopig ook niet zal doen. Zoals ik eerder al zei ben ik pas op de helft 😉. 

N van Nodig. Ja, het moge duidelijk zijn: ik ben nodig! Jij ook! We zijn allemaal nodig. We hebben allemaal iets te brengen. Ik geloof dat het nodig is dat de ZZP-er en kleine ondernemer meer kennis kan vergaren op een simpele wijze. Ik heb de hulp vraag bij vele klanten gezien en heb ook veel zaken 1 op 1 uitgelegd. De vraag is er en daarom ben ik gaan ervaren dat deze leeromgeving nodig is! In de bijbel staat een tekst: Mijn volk gaat aan gebrek aan kennis ten onder. Dat denk ik ook bij ondernemen. Je hebt kennis nodig om verder te komen en om een sterk bedrijf te bouwen.

#advies #businesscoach #ondernemerscoach #financieeladviseur #starter #eigenbedrijf #ervarenondernemer #mkb #geldzorgen #geldzaken #ondernemerstips #onlinegroei #ondernemersvragen #financien #omzet #winst #btwaangifte #belastingaangiften #belasting #financieelplan #geld #gemeentealtena #boekhouder #boekhouding #trainer #spreker